PYTSJE CUPERUS

Ik ben Pytsje Cuperus, vrouw van……… en moeder van drie uitwonende kinderen. Van Teetún de Hollen, die in de zomermaanden open is, ben ik sinds 2010 de eigenaar.

Het idee om een theetuin te beginnen was er al eerder, regelmatig belden fietsers en wandelaars aan om gebruik te mogen maken van het toilet en met de vraag waar ze een kop koffie of thee konden gebruiken. Deze vragen deden mij besluiten om in 2010 zelf een theetuin te openen. Regelmatig komen fietsers en wandelaars de theetuin bezoeken en laten ze zich enthousiast uit over de locatie van de theetuin en over de rust die ze hier te vinden.

VANAF 2016 ORGANISEER IK ZOMERACTIVITEITEN IN DE THEETUIN: EEN WORKSHOP SCHILDEREN, KRUIDENWANDELING, TUINCONCERT ENZ.

VANAF 2016 ORGANISEER IK ZOMER-ACTIVITEITEN IN DE THEETUIN:
EEN WORKSHOP SCHILDEREN, KRUIDEN-WANDELING, TUINCONCERT ENZ.

In 2014 ben ik begonnen met het organiseren van een Foarjiersmerk. Een succes dat in 2015 een vervolg kreeg. In 2016 is dit uitgegroeid tot het Maaitiidsevenemenint yn Ryptjerk, waarover u meer informatie op deze site kunt vinden.

Naast het beheer van mijn theetuin ben ik actief met het maken van wolschilderijen; ik schilder met gekleurde en gekaarde schapenwol d.m.v. de techniek naaldvilten. Hierbij laat ik mij met name inspireren door de waddenomgeving, de omgeving waar ik ben opgegroeid. Met enige regelmaat exposeer ik mijn werk. Tijdens het Maaitiidsevenemint yn Ryptsjerk op 25 en 26 mei 2019 hou ik open huis en kunt u mijn wolschilderijen bekijken. In 2018 heb ik geëxposeerd bij Kunstwinkel Ogenblik, bij ZIENN en bij galerie Westerkade in Leeuwarden en bij Atelier III in Wergea. Momenteel hangt er werk van mij bij galerie November in Nes (Ameland). Vanaf 1 juni exposeer ik in it Alde Tsjerkje in Mildam en vanaf 1 juli bij BAS in Sneek.

IK VERZORG DE WORKSHOP WOLSCHILDEREN BIJ MIJ THUIS, IN DE THEETUIN EN OP LOCATIE. VOOR BELANGSTELLING KUNT U CONTACT MET MIJ OPNEMEN

IK VERZORG DE WORKSHOP WOLSCHILDEREN BIJ MIJ THUIS, IN DE THEETUIN EN OP LOCATIE. VOOR BELANGSTELLING KUNT U CONTACT MET MIJ OPNEMEN

Wilt u dat ik in opdracht een schilderij van wol voor u maak, ook dan kunt u contact met mij opnemen.

© 2019 Teetun De Hollen  |  Website MandyDelain