ACTIVITEITEN

Hieronder kunt u het activiteitenoverzicht lezen van Teetún de Hollen.

HISTORISCHE DORPSWANDELING

Vanuit de teetuin kunt u een historische dorpswandeling maken. Op ruim 40 plekken in het dorp staan bordjes geplaatst waarop u informatie kunt lezen over de historie van het woonhuis en haar bewoners, zodat u een indruk krijgt van de geschiedenis van Ryptsjerk.

 

MAAITIIDSEVENEMINT

Op 25 en 26 mei 2019 vindt voor de vierde keer het Maaitiidsevenemint yn Ryptsjerk plaats. In de theetuin is op deze dagen een kunstmarkt, in het Slachtebosk een foto-expositie, op Riedswâl, PKN-kerk en in de Lytse Harmonie exposeren diverse kunstenaars. Een mooie kunstroute door het dorp Ryptsjerk.  Tevens is er orgelspel in de kerk en muziek (Marrit Stielstra, Gerard&Compagnie en Mused) op de drie hoofdlocaties te beluisteren. De locaties worden verbonden door een Historische dorpskuier, waarover u op de Riedswâl meer informatie kunt krijgen. Zaterdag om 20.00 uur is er in het Slachtebosk (Slachtedijk 4) een concert van de Bigband Drachten en zondag is er om 9.30 uur een kunstzinnige kerkdienst in de PKN-kerk.

 

MIDZOMER KLANKREIS met mini high-tea

Op bijna de langste dag van het jaar – 19 juni – verzorgt Klankpraktijk Silvia Zijlstra vanaf 19.30 uur een midzomer klankreis in de theetuin.

Een klankreis is een geleide fantasie waarbij alle zintuigen geprikkeld worden. De instrumenten bevorderen de ontspanning en geven het verhaal kleur. Een klankreis heeft als doel om op ontspannen wijze inzicht te vergroten. Mogelijke thema’s zijn: kracht, vrijheid, nieuwe wegen, wijsheid, delen, bergwandeling. Ook de tijd van het jaar kan een thema zijn, bijvoorbeeld volle maan of Pasen.

De aandacht tijdens een klankreis lijkt op meditatieve aandacht. De hersenen worden zó aangesproken dat de creativiteit toeneemt. Bestaande denkpatronen kunnen plaatsmaken voor nieuwe gedachten. Zo kunt u tot verfrissende inzichten komen en uw zelfkennis vergroten.
De kosten van de klankreis (incl. mini high-tea) zijn € 25, –

 

RÛNSJE TROCH DE WÂLDEN

Zondag 23 juni kunt u van Ryptsjerk naar Kollum (en terug) fietsen langs prachtige plekjes in de
Fryske Wâlden. Starten kunt u vanaf 10.00 uur op zes verschillende locaties, waarvan Teetún de Hollen er één is. U krijgt een routekaart mee, maar kunt de route ook volgen via de IZI-travel-app. Op zes locaties zijn diverse activiteiten en kunt u iets lekkers nuttigen. Het thema in de theetuin is “Zacht en wollig”. Drie wolkunstenaars laten u beleven wat er van schapenwol gemaakt kan worden.

 

KRÛDENKUIER

U kunt op zaterdag 29 juni een kruidenwandeling maken in de omgeving van Teetún de Hollen.
Kruidenvrouw Tjitske Postma neemt u op deze wandeling mee en vertelt over de toepassing van diverse planten en kruiden die we tijdens de wandeling krijgen te zien, te ruiken en te proeven. Aan het eind van de wandeling maken we samen thee van de gezochte planten/kruiden met daarbij zelfgemaakt gebak door de eigenaar van de theetuin. De kosten zijn € 20, – . Na afloop krijgt u informatie over diverse planten/kruiden op papier mee naar huis.

 

BROMMELS

In het weekend van zaterdag 24 en zondag 25 augustus vindt het BrommelsFestijn plaats.
Samen met diverse bedrijven in de Trynwâlden doet Teetún de Hollen dit jaar ook mee.
Brommel is het friese woord voor braam. De braam die zo veelvuldig voorkomt in de Noardlike Fryske Wâlden.
Het thema is dit jaar “Tuinen verbinden” en in dit kader vinden er op de locaties diverse activiteiten plaats.

Op 24 EN 25 MEI ’20 VINDT DE Vijfde EDITIE VAN HET MAAITIIDS-EVENEMINT YN RYPTSJERK PLAATS. NOTEERT U ALVAST DEZE DATA IN UW AGENDA. HET BELOOFD WEER EEN PRACHTIG KUNSTZINNIG WEEKEND TE WORDEN.

 

MUZIEK

Zondagmiddag 1 september verzorgt de band Gerard&Compagnie een muziekoptreden.
Gerard & Compagnie speelt akoestische folkmusic uit de Verenigde Staten van Amerika.
Vanuit deze smeltkroes van culturen brengen wij songs over de liefde, het leven, lijden, werken, hartstocht, dood, humor en melancholie van mensen!
De muziekvoorstelling begint  om 15.00 uur, de inloop is vanaf 14.30 uur. Entree € 7,50 (incl. kop koffie/thee).

 

WORKSHOP ‘ VILTEN UIT DE VACHT’

Hennie Henstra van Wol it verzorgt op zaterdag 7 september een workshop ‘ Vilten uit de vacht’. We maken gebruik van ruige wol van verschillende schapenrassen oa. van het Friese melkschaap, de Gotlander en de Tesselaar. Met het resultaat van deze workshop kunt een zelf een kussenhoes oid. maken. De workshop duurt van 10.00 uur tot ongeveer 15.00 uur.
De kosten zijn € 95, – (incl. materiaal, koffie/thee/gebak en lunch).

 

RÛNTSJE TROCH DE WÂLDEN

Zondag 8 september kunt u van Ryptsjerk naar Kollum (en terug) fietsen langs prachtige plekjes in de
Fryske Wâlden. Starten kunt u vanaf 10.00 uur op zes verschillende locaties, waarvan Teetún de Hollen er één is. U krijgt een routekaart mee, maar kunt de route ook volgen via de IZI-travel-app. Op zes locaties zijn diverse activiteiten en kunt u iets lekkers nuttigen. Het thema in de theetuin is “Zacht en wollig”.

 

WORKSHOP ‘ ARMBANDEN MAKEN’

BLIJKRAAL verzorgt op woensdagavond 25 september de workshop ‘ Armbanden maken’.
Tijdens deze workshop maak je twee kralenarmbanden. Je hebt de keuze uit vele kralen van natuursteen, halfedelsteen, glas, glasfacet, rvs, hout, keramiek tot acryl. De kralen variëren van 4 mm tot 16 mm en zijn er in allerlei verschillende kleuren. Ook zijn er diverse bedeltjes en hangers die je eraan kunt hangen. De workshop begint om 19.30 uur. De kosten zijn € 25 ,- per persoon. Dit is inclusief alle materialen, koffie/thee met wat lekkers erbij. Opgave kan door een mail te sturen naar info@blijkraal.nl of info@teetundehollen.nl.

 

THEATERVOORSTELLING

We zijn nog bezig met de organisatie van een theatervoorstelling in de theetuin. Nadere informatie kunt u zsm lezen op deze plek/website.

 

WORKSHOP ‘ SCHILDEREN MET WOL’

Op 14 september, 12 oktober, 9 november en 14 december 2019 en 18 januari, 15 februari en 14 maart 2020 kunt u (weer) deelnemen aan de workshop ‘ Schilderen met wol’, welke wordt verzorgd door Pytsje Cuperus, de eigenaar van de theetuin. I.v.m. de grote belangstelling is een extra datum toegevoegd: 5 okt.’19. De workshop begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur. De kosten zijn € 55 ,- (incl. materiaal, koffie/thee/ gebak en soep). U gaat aan het eind van deze dag met een zelfgemaakt wolschilderij (30 bij 40 cm) naar huis.

© 2019 Teetun De Hollen  |  Website MandyDelain