ACTIVITEITEN

Hieronder kunt u het activiteitenoverzicht lezen van Teetún de Hollen.

HISTORISCHE DORPSWANDELING

Vanuit de theetuin kunt u een historische dorpswandeling maken. Op ruim 40 plekken in het dorp staan bordjes geplaatst waarop u informatie kunt lezen over de historie van het woonhuis en haar bewoners, zodat u een indruk krijgt van de geschiedenis van Ryptsjerk.

MAAITIIDSEVENEMINT

Op 4 en 5 september 2021 vindt voor de vijfde keer het Maaitiidsevenemint yn Ryptsjerk plaats. Een kunstroute, een kunstmarkt, meerdere exposities in en rondom het dorp. Voor deze kunstroute hebben zich al meer dan 30 kunstenaars opgegeven. Hebt u ook belangstelling? Neem dan contact met ons op.

Workshop ” Vilten uit de vacht”

Hennie Henstra van Atelier Wol-it zal op zaterdag 26 juni weer een Workshop ” Vilten uit de vacht”   verzorgen. Ruwe  vachten worden vervilt tot prachtige kleden voor over een stoel, een bank of aan de muur. Hiervoor wordt de techniek natvilten, met water en zeep, gebruikt. De kosten zijn € 80, – (incl.  koffie/thee/gebak en lunch/ excl. vacht). Er zullen voldoende vachten, in verschillende prijsklassen voorradig zijn. Een eigen (geschikte) vacht meenemen kan ook.

MIDZOMER KLANKREIS met mini high-tea

Op 23 juni zal er weer een klankreis zijn in de theetuin.  In 2020 waren er drie succesvolle klankreisavonden,      Deze klankreis zal worden verzorgd  door Klankpraktijk Sylvia Zijlstra. De klankreis begint om 19.30 uur (inloop 19.15 uur) en kost € 25, -( incl. mini high-tea). Een klankreis is een geleide fantasie waarbij alle zintuigen geprikkeld worden. De instrumenten bevorderen de ontspanning en geven het verhaal kleur. Een klankreis heeft als doel om op ontspannen wijze inzicht te vergroten. Mogelijke thema’s zijn: kracht, vrijheid, nieuwe wegen, wijsheid, delen, bergwandeling. Ook de tijd van het jaar kan een thema zijn, bijvoorbeeld volle maan of Pasen.

Muziekconcert

Op een zondagmiddag in juli zal er weer een tuinconcert worden georganiseerd. 

Rûntsje troch de Wâlden

 Dit jaar kunt u op zondag 13 juni en 12 september van Ryptsjerk naar Kollum (en terug) fietsen langs prachtige plekjes in de Fryske Wâlden. Starten kunt u vanaf 10.00 uur op zes verschillende locaties, waarvan Teetún de Hollen er één is. U krijgt een routekaart mee, maar kunt de route ook volgen via de IZI-travel-app. Op zes locaties zijn diverse activiteiten en kunt u iets lekkers nuttigen.

BROMMELS

zaterdag 21 en zondag 22 augustus is er weer het BrommelsFestijn. Samen met diverse bedrijven in de Trynwâlden doet Teetún de Hollen ook mee. Brommel is het friese woord voor braam. De braam die zo veelvuldig voorkomt in de Noardlike Fryske Wâlden. Als gevolg van de coronamaatregelen vindt er  in dit weekend een aangepaste versie van dit festijn plaats.

Workshop ” Spinnen”

Dit jaar zal Rika Sikkema van Atelier Kesjer een workshop Spinnen verzorgen. Een workshop waarin jij het spinnen van wol leert met wol uit een ruwe schapenvacht.  Wanneer de datum bekend is, komt deze hier op de website te staan.

 

 

 

                                                                                            THEATERVOORSTELLING

We zijn nog bezig met de organisatie van een theatervoorstelling in de theetuin. Nadere informatie kunt u zsm lezen op deze plek/website.

 

WORKSHOP ‘ SCHILDEREN MET WOL’

Zodra het mogelijk is kunt u (weer) deelnemen aan de workshop ‘ Schilderen met wol’, welke wordt verzorgd door Pytsje Cuperus, de eigenaar van de theetuin. De data komen dan hier op de website te staan. De workshop begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur. De kosten zijn € 60 ,- (incl. materiaal, koffie/thee/ gebak en soep). U gaat aan het eind van deze dag met een zelfgemaakt wolschilderij (30 bij 40 cm) naar huis. Opgave: info@teetundehollen.nl of tel. 06-37090635

 

© Teetun De Hollen