ACTIVITEITEN

Hieronder kunt u het activiteitenoverzicht lezen van Teetún de Hollen.

HISTORISCHE DORPSWANDELING

Vanuit de teetuin kunt u een historische dorpswandeling maken. Op ruim 40 plekken in het dorp staan bordjes geplaatst waarop u informatie kunt lezen over de historie van het woonhuis en haar bewoners, zodat u een indruk krijgt van de geschiedenis van Ryptsjerk.

 

MAAITIIDSEVENEMINT

Op 25 en 26 mei 2019 vond voor de vierde keer het Maaitiidsevenemint yn Ryptsjerk plaats. Een kunstroute, een kunstmarkt, meerdere exposities in en rondom het dorp. Helaas hebben we moeten besluiten om in 2020 geen Maaitiidsevenemint te organiseren. Hoogstwaarschijnlijk volgt in 2021 de vijfde versie.

 

MIDZOMER KLANKREIS met mini high-tea

Op bijna de langste dag van het jaar – 24 juni – wil ik weer een klankreis organiseren in mijn theetuin. Ik ben momenteel bezig met de organisatie hiervan.

Een klankreis is een geleide fantasie waarbij alle zintuigen geprikkeld worden. De instrumenten bevorderen de ontspanning en geven het verhaal kleur. Een klankreis heeft als doel om op ontspannen wijze inzicht te vergroten. Mogelijke thema’s zijn: kracht, vrijheid, nieuwe wegen, wijsheid, delen, bergwandeling. Ook de tijd van het jaar kan een thema zijn, bijvoorbeeld volle maan of Pasen.

De aandacht tijdens een klankreis lijkt op meditatieve aandacht. De hersenen worden zó aangesproken dat de creativiteit toeneemt. Bestaande denkpatronen kunnen plaatsmaken voor nieuwe gedachten. Zo kunt u tot verfrissende inzichten komen en uw zelfkennis vergroten.
De kosten van de klankreis (incl. mini high-tea) zijn € 25, –

RÛNSJE TROCH DE WÂLDEN

Ook dit jaar kunt u van Ryptsjerk naar Kollum (en terug) fietsen langs prachtige plekjes in de
Fryske Wâlden. Starten kunt u vanaf 10.00 uur op zes verschillende locaties, waarvan Teetún de Hollen er één is. U krijgt een routekaart mee, maar kunt de route ook volgen via de IZI-travel-app. Op zes locaties zijn diverse activiteiten en kunt u iets lekkers nuttigen. De data van deze fietstocht kunt u binnenkort lezen op deze site.

BROMMELS

In het weekend van zaterdag 22 en zondag 23 augustus vindt het BrommelsFestijn plaats.
Samen met diverse bedrijven in de Trynwâlden doet Teetún de Hollen ook mee.
Brommel is het friese woord voor braam. De braam die zo veelvuldig voorkomt in de Noardlike Fryske Wâlden.

 

 

 

MUZIEK

Op een zondagmiddag zal er een muziekconcert georganiseerd worden. De datum hiervoor is nog niet vastgesteld.

 

WORKSHOP ‘ VILTEN UIT DE VACHT’

Hennie Henstra van Wol it zal ook dit jaar weer een workshop ‘ Vilten uit de vacht’ verzorgen. We maken gebruik van ruige wol van verschillende schapenrassen oa. van het Friese melkschaap, de Gotlander en de Tesselaar. Met het resultaat van deze workshop kunt een zelf een kussenhoes oid. maken. De workshop duurt van 10.00 uur tot ongeveer 15.00 uur.
De kosten zijn € 95, – (incl. materiaal, koffie/thee/gebak en lunch). De datum voor deze workshop zal spoedig volgen.

 

RÛNTSJE TROCH DE WÂLDEN

In september, op een zondag, kunt u van Ryptsjerk naar Kollum (en terug) fietsen langs prachtige plekjes in de
Fryske Wâlden. Starten kunt u vanaf 10.00 uur op zes verschillende locaties, waarvan Teetún de Hollen er één is. U krijgt een routekaart mee, maar kunt de route ook volgen via de IZI-travel-app. Op zes locaties zijn diverse activiteiten en kunt u iets lekkers nuttigen. Het thema in de theetuin is “Zacht en wollig”.

 

                                                                                            THEATERVOORSTELLING

We zijn nog bezig met de organisatie van een theatervoorstelling in de theetuin. Nadere informatie kunt u zsm lezen op deze plek/website.

 

WORKSHOP ‘ SCHILDEREN MET WOL’

Op 14 september, 12 oktober, 9 november en 14 december 2019 en 18 januari, 15 februari, 14 maart  en 4 april 2020 kunt u (weer) deelnemen aan de workshop ‘ Schilderen met wol’, welke wordt verzorgd door Pytsje Cuperus, de eigenaar van de theetuin. De workshop begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur. De kosten zijn € 55 ,- (incl. materiaal, koffie/thee/ gebak en soep). U gaat aan het eind van deze dag met een zelfgemaakt wolschilderij (30 bij 40 cm) naar huis.

9 en 16 februari kunt u een tweedaagse workshop volgen, waarop groter werk (50 bij 70 cm) gemaakt kan worden. Opgave: info@teetundehollen.nl of tel. 06-37090635

 

© Teetun De Hollen