ACTIVITEITEN

Hieronder kunt u het activiteitenoverzicht lezen van Teetún de Hollen.

HISTORISCHE DORPSWANDELING

Vanuit de theetuin kunt u een historische dorpswandeling maken. Op ruim 40 plekken in het dorp staan bordjes geplaatst waarop u informatie kunt lezen over de historie van het woonhuis en haar bewoners, zodat u een indruk krijgt van de geschiedenis van Ryptsjerk. Over de state ” Heermastate”  (17de eeuw) is een boekje verschenen, dat bij de theetuin voor 10, – euro te koop is.

MAAITIIDSEVENEMINT

Op 24 april organiseert het Maaitiidsevenemint een Lezing. Een lezing over de Zeven Buitenplaatsen in Ryptsjerk. De lezing wordt verzorgd door Jan Stavenga en vindt vanaf 15.00 uur plaats in Dorpshuis de Einekoer, Heermaweg 3 in Ryptsjerk.

Op 22 mei  2022 vindt  het Maaitiidsevenemint yn Ryptsjerk plaats. Dit keer geen kunstroute door ons prachtige dorp, maar een heel speciale ” kuier” ; een culinaire wandeling langs vijf pleisterplaatsen. U kunt daar een hapje en drankje bij elkaar wandelen. Kosten € 25, -. De opbrengst is voor ” Samen in actie voor Oekraïne” . Opgave: Mteryptsjerk@gmail.com  


Workshop ” Vilten uit de vacht”

Hennie Henstra van Atelier Wol-it  zal op 8 en 11 juni weer een Workshop ” Vilten uit de vacht”   verzorgen. Ruwe  vachten worden vervilt tot prachtige kleden voor over een stoel, een bank of aan de muur. Hiervoor wordt de techniek natvilten, met water en zeep, gebruikt. De kosten zijn € 80, – (incl.  koffie/thee/gebak en lunch/ excl. vacht). Er zullen voldoende vachten, in verschillende prijsklassen voorradig zijn. Een eigen (geschikte) vacht meenemen kan ook.

MIDZOMER KLANKREIS met mini high-tea

Op 22 juni ’22 zal er weer een klankreis zijn in de theetuin.  In 2020 waren er drie succesvolle klankreisavonden,      Deze klankreis zal worden verzorgd  door Klankpraktijk Sylvia Zijlstra. De klankreis begint om 19.30 uur (inloop 19.15 uur) en kost           € 27,50( incl. mini high-tea). Een klankreis is een geleide fantasie waarbij alle zintuigen geprikkeld worden. De instrumenten bevorderen de ontspanning en geven het verhaal kleur. Een klankreis heeft als doel om op ontspannen wijze inzicht te vergroten. 

Muziekconcert

Op een zondagmiddag in juli zal er weer een tuinconcert worden georganiseerd. 

Rûntsje troch de Wâlden

 Dit jaar kunt u op 12 juni  van Ryptsjerk naar Kollum (en terug) fietsen langs prachtige plekjes in de Fryske Wâlden. Starten kunt u vanaf 09.30 uur op zes verschillende locaties, waarvan Teetún de Hollen er één is. U krijgt een routekaart mee. Op de locaties zijn diverse activiteiten en kunt u iets lekkers nuttigen.

BROMMELS

zaterdag 27 en zondag 28 augustus is er weer het BrommelsFestijn. Samen met diverse bedrijven in de Trynwâlden doet Teetún de Hollen ook mee. Brommel is het friese woord voor braam. De braam die zo veelvuldig voorkomt in de Noardlike Fryske Wâlden. Als gevolg van de coronamaatregelen vindt er  in dit weekend een aangepaste versie van dit festijn plaats.

Workshop ” Spinnen”

Een workshop waarin jij het spinnen van wol leert met wol uit een ruwe schapenvacht.  Bij voldoende belansgstelling wordt de workshop georganiseerd.

 

 

 

                                                                                            THEATERVOORSTELLING

We zijn nog bezig met de organisatie van een theatervoorstelling in de theetuin. Nadere informatie kunt u zsm lezen op deze plek/website.

 

WORKSHOP ‘ SCHILDEREN MET WOL’

Eén keer per maand vindt er in het atelier de workshop ‘ Schilderen met wol’ plaats, welke wordt verzorgd door Pytsje Cuperus, de eigenaar van de theetuin. De data zijn: 10 en 24  sept., 8 okt., 5 nov. en 10 dec. De workshop begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur. De kosten zijn € 65 ,- (incl. materiaal, koffie/thee/ gebak en soep). U gaat aan het eind van deze dag met een zelfgemaakt wolschilderij (30 bij 40 cm) naar huis. Opgave: info@teetundehollen.nl of tel. 06-37090635

 

© Teetun De Hollen