Activiteiten

Hieronder kunt u het activiteitenoverzicht lezen van Teetún de Hollen.

, DVant25 mei 2024 Maaitiidsevenemint (yn it Slachtebosk)

Een kunstmarkt in Ryptsjerk, in de Slachtebosk, Slachtedyk 4. Mijn wolschilderijen zijn hier te zien.

Teetún de Hollen verzorgt die dag de catering in de Slachtebosk. 
Het is zeker een bezoek waard. U bent van harte welkom.

 

Workshop ” Vilten uit de vacht”

Hennie Henstra van Atelier Wol-it  zal op 1 juni weer een Workshop ” Vilten uit de vacht”   verzorgen. Ruwe  vachten worden vervilt tot prachtige kleden voor over een stoel, een bank of aan de muur. Hiervoor wordt de techniek natvilten, met water en zeep, gebruikt. De kosten zijn € 80, – (incl.  koffie/thee/gebak en lunch/ excl. vacht). Er zullen voldoende vachten, in verschillende prijsklassen voorradig zijn. Een eigen (geschikte) vacht meenemen kan ook.

 

Zondag 9 juni Fietstocht “Rûntsje troch de Wâlden”

De fietstocht Rûntsje troch de Wâlden heeft dit jaar drie routes. De lange tocht (+/- 80 km) kent vijf zogenaamde haltes die met recht pleisterplaatsen worden genoemd omdat het onderweg een rustpunt kan zijn waar iets kan worden genuttigd. Liefhebbers of geïnteresseerden kunnen één van deze locaties gebruiken als startpunt want je kunt op het traject door de Wâlden overal instappen.
Dit opstappen kan vanaf 10.00 uur bij Teetún de Hollen voor de lange route en voor de kortere versie (40 km).

 

26 juni Midsimmer klankreis in de teetun

Stel je voor… Je gaat lekker liggen of zitten, sluit de ogen en hoort prachtige klanken… Terwijl je dieper en dieper ontspant, klinken woorden. Je innerlijke reis begint… je klankreis. Een klankreis is een geleide fantasie waarbij alle zintuigen geprikkeld worden. De instrumenten bevorderen de ontspanning en geven het verhaal kleur. Een klankreis heeft als doel om op ontspannen wijze inzicht te vergroten. De klankreis wordt omlijst door een mini high-tea. Kosten: € 27,50. De klankreis begint om 19.30 uur, de inloop is om 19.15 uur. 

Muziekconcert in de theetuin

Op  zondag 23 juni om 15.00 uur verzorgt de folkband Freedom& Whiskey een muziekconcert in de theetuin. Vorig jaar was hun optreden een groot succes. Dat zal dit jaar niet anders zijn. Ze spelen Ierse en Schotse folkmuziek en omlijsten dit met legendes/verhalen uit deze beide landen. Kosten: € 12,50 (incl. een kop koffie/thee)

Op zondag 14 juli om 15.00 uur verzorgt de band de Bant uit Dokkum een muziekconcert in de  theetuin. De Bant speelt covers van

o.a. the Beatles, Van Morrison, David Bowie en ze spelen eigen (meestal) Fryske nummers, vaak met een poëtisch tintje. 

Kosten: € 12,50 (incl. een kop koffie/thee)

Historische dorpswandeling

Vanuit de theetuin kunt u een historische dorpswandeling maken. Op ruim 40 plekken in het dorp staan bordjes geplaatst waarop u informatie kunt lezen over de historie van het woonhuis en haar bewoners, zodat u een indruk krijgt van de geschiedenis van Ryptsjerk. Over de state ” Heermastate”  (17de eeuw) is een boekje verschenen, dat bij de theetuin voor 10, – euro te koop is.

.

© Teetun De Hollen